Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Κάτοικοι από τη Συνέλευση φορέων και κατοίκων για το Κέντρο Υγείας Βύρωνα κάναμε την Πέμπτη 22/11 παράσταση στο Υπουργείο Υγείας, όπου καταθέσαμε το υπόμνημα με τα αιτήματά μας.

Συναντηθήκαμε με τον σύμβουλο του Υπουργού, Μπεχράκη Νικόλαο, ο οποίος δήλωσε ότι ξέρει το θέμα. Απέκλεισε τον διορισμό άμεσα μόνιμων γιατρών, έριξε τις ευθύνες για τη μη κάλυψη των κενών στο Ιπποκράτειο,  που δεν κάνει αποσπάσεις και για διορισμό γιατρών με ετήσιες συμβάσεις μας έδωσε τηλέφωνα του Β. Κοντοζαμάνη, Διοικητή Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, που όμως μας είπε να τον πάρουμε από αύριο, που θα τον έχει ενημερώσει, γιατί μας είπε ότι ανέλαβε πριν 20 μέρες και δεν ξέρει τα θέματα. Αν θα γίνουν προσλήψεις με ετήσιες συμβάσεις είπε ότι εξαρτάται από τις πιστώσεις του Υπουργείου, με βάση τον προϋπολογισμό του 2013, που θα τον ξέρουν μετά από 15 μέρες.

Επίσης, καταθέσαμε το έγγραφο και υπόψη της κ.Κουλούρη Φωτεινής που είναι προϊσταμένη υπουργείου Υγείας, υπηρεσιακή υπεύθυνη για τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

 

 

 Προς το Υπουργείο Υγείας

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

 

Κύριοι,

Στο Βύρωνα λειτουργεί εδώ και χρόνια το Κέντρο Υγείας Βύρωνα που εξυπηρετεί επίσης και τις περιοχές Καισαριανής, Ηλιούπολης, Υμηττού Ζωγράφου και Παγκρατίου. Τα τελευταία 2 χρόνια  το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με ελλείψεις σε προσωπικό με μόνο δύο ειδικευμένους γιατρούς, αντί των 5 που προβλέπεται από τον κανονισμό του, δεν είναι ανοικτό το απόγευμα και δεν καλύπτει τις ανάγκες.

Η χρησιμότητα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που αντιπροσωπεύει το Κέντρο Υγείας Βύρωνα είναι φανερή. Καθημερινά εξυπηρετεί 250 άτομα κατά μέσο όρο. Το 2011 αντιμετώπισε 15.674 επείγοντα περιστατικά, από τα οποία μόνο 259 χρειάστηκε να διαμετακομιστούν σε νοσοκομείο. Ενώ, κάλυψε 9.500 συνταγογραφήσεις και παιδιατρικές εξετάσεις., βοηθώντας πληθώρα  ασθενών να μην ταλαιπωρούνται σε αναζήτηση νοσοκομειακής φροντίδας και αποσυμφορίζοντας τα νοσοκομεία.

Η διοίκηση του Ιπποκράτειου για να καλύψει τα κενά στέλνει περιοδικά, χωρίς γραπτή-επίσημη τοποθέτηση, γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της εφημερίας και της γενικής ιατρικής. Το Υπουργείο σας υποτιμά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και μόνο όταν κινητοποιούμαστε στέλνετε γιατρούς με συμβάσεις 1 έτους.

Όχι άλλο εμπαιγμό. Θέλουμε μόνιμες λύσεις.  Δεν μας καλύπτουν απαντήσεις του τύπου ότι το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Βύρωνα δρομολογείται σε εφαρμογή των μνημονίων της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, που απαιτούν περικοπές κοινωνικών παροχών για υγεία, παιδεία, πρόνοια. 

Αυτή την περίοδο είναι πιο αναγκαία από ποτέ η ενίσχυση των δημόσιων δωρεάν παροχών περίθαλψης και υγείας, κόντρα στα συμφέροντα των εμπόρων-κερδοσκόπων-πολυεθνικών του χώρου της υγείας-φαρμάκου. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι με την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας δεν σας επιτρέπουμε να παίζετε.

 

 Διεκδικούμε :

·   Τον άμεσο διορισμό 5 μόνιμων ειδικευμένων γιατρών, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του.
·   Να στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό,  ώστε να αξιοποιηθεί και ο τεχνικός εξοπλισμός που διαθέτει το κέντρο (λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος).
·   Να καταργηθεί η πληρωμή των 5 € που καταβάλουν οι εξεταζόμενοι και να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για 25 € για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο και για περικοπές στην φαρμακευτική κάλυψη.
·   Να κλείνονται δωρεάν ραντεβού για τον ΕΟΠΠΥ,  χωρίς το χαράτσι-μπόνους στις τηλεφωνικές εταιρείες.
·   Δημόσια, δωρεάν, ποιοτική περίθαλψη και φαρμακευτική κάλυψη για όλους.



 

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ

http://sygeiasvyrona.blogspot.com          syneleyshkygeiasbyrona@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου